Egy nyugdíj előtti álláskeresési segélyre (NYES) kárhoztatott munkanélküli naplója

NYESblog

NYESblog

Nyugdíjelőkészítő

A helyzet változatlan, NYESelek tovább

2021. december 01. - NYESmester

Itt van a tél, az utolsó, melyet NYES-el kell átvészelni.

Tartalékok fogynak, de van egy kis alkalmi munkám, remélem nem lesz probléma augusztusig. Nemcsak a pénztárcának, a lelkemnek is jót tesz, hogy számítanak rám időnként. Valójában könnyű fizikai munka, de szeretem csinálni. Van eleje, vége, aztán el is felejthetem. Ez most így éppen jó.

Ősztől már nem adtam be pályázatot, belefáradtam. Jönnek még a hírlevelek, belenézek, de semmi olyan nincs, ami izgalmas lenne számomra. Sok dolog van, amit tanulok, de már inkább magam örömére. Mióta nincs drón a dilisek törvénye miatt, van egy Canon DLSC gépem, sok kép készül vele, tanulom a fényképezést, utómunkákat. Egyelőre csak az interneten, meg autodidakta módon, de nagy örömmel csinálom. Tervezem, hogy ha meglesz a forrás, akkor elvégzek egy igazi tanfolyamot is. Nagyon szeretek madarakat fotózni.

img_1896.jpgBelefolytam az aHang előválasztásba is, egy kicsit megérezni a politikát - azaz inkább a közéletiséget - belülről. Eléggé kiábrándító, hogy a nagy lendületből mára milyen összefogáson belüli káosz, széthúzás, irányvesztés lett. Most várom, hogy hogy szavazatszámlálónak kiképezzenek, mert szándékom van egy körzetben végigcsinálni. Pláne, hogy rányomják ezt az idióta népszavazást is. 

Úgy élek, mint egy aktív kisnyugdíjas, ezért tekintem ezt előkészítő időszaknak. Mik a különbségek? Tessék:
- nincs komoly folytonos forrás
- nincs utazási kedvezmény
- nem érvényesek a nyugdíjas belépőjegy kedvezmények.
Így visszafogottan élek, a szükséges dolgokra korlátozódnak a kiadásaim, óvatos duhaj vagyok.
Ennek az az előnye, hogyha megkapom a rendes nyugdíjam, akkor sem lesz sokkal többre szükségem, így az elmaradt fenntartásokra, fejlesztésekre előbb-utóbb lesz pénzem. Van azért egy kis többlet utazási vágyam (belföld), vennék a gépemhez még egy objektívet, megcsináltatom a szoba padlóját, de elektromos fűtőfóliával kiegészítve. Lehet, hogy később még majd egy egyszerűbb pedelec is belefér.
Nem nagy dolgok, azt hiszem.

Kíváncsi leszek, hogy a NYES-nyugdíj átmenetet hogyan kell menedzselni. 2019 január 1-ig megvan a NYUFIG határozatom, onnan csak a gödöllői munkaügyi központ papírjaira lesz szükség. Remélem, elmondják mit kell tennem. Az áprilisi bejelentkezésemet személyesen fogom letudni, és megkérdem, mikor, mit kell csinálni.

Még 244 nap van hátra...

A bejegyzés trackback címe:

https://nyes-kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr4516770700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása