Egy nyugdíj előtti álláskeresési segélyre (NYES) kárhoztatott munkanélküli naplója

NYESblog

NYESblog

Az idő tovább telik...

Lehetőségek - van is, meg nincs is

2019. december 09. - NYESmester

Legutóbb az EU-s VEKOP támogatásról írtam. Azóta minden pályázatomhoz hozzáfűzöm ezt a lehetőséget. Természetesen senkit nem érdekelt eddig, egy kivétellel, aki megfontolta, majd elutasította a lehetőséget.

A Restart-Up a tanulmány elkészülte óta gyakorlatilag teljesen halott, sajnos, nem sikerült sehonnan támogatást (még elvit sem) kapni.

Most már a negyedik féle szerkezetű, grafikájú cv-vel pályázok, mindenki szerint (még a Gerilla szabályok szerint is) megfelel a mai elvárásoknak. Mindegyik állásra testre szabva, külön kísérőlevelekkel, stb. Eredmény változatlan =0.

A MÜK-al egyeztetve van két legális pénzhez jutási lehetőség: tiszteletdíj, mely nem haladja meg a minimálbér 30%-át havonta. A másik az alkalmi munka (régen cselédkönyvesnek, most egyszerűsített munkavállalásnak hívják) ami havi 15 napot nem haladhat meg, a díjazása nem érheti el a minimálbér 30%-át. Meg kell próbálni ilyesmit is, bár ez se túl sok.

Minap halljuk, hogy a kormány emelné a nyugdíjkorhatárt. Reméljük, ez már nem érint, de a követő generáció hozzánk hasonszőrű tagjainak problémát fog okozni. Az csak mese, hogy mindenki aki tud, akar, az dolgozhat. Ez egy orbitális hazugság. Illetve egy esetben igaz:biztonsági őrként, ha elvégez egy-két tanfolyamot. Meg kell mondjam, nem egy komoly perspektíva egy nyelveket beszélő, középvezetői posztból kiesett mérnöknek. Nem beszélve arról a bérről, amit ajánlanak. Ez tiszta elolvasztása az eddig megszerzett nyugdíjalapnak.

Mentálisan is nehezedik ezeknek a dolgoknak az elviselése.

Álljon azért itt a Nyugdíjguru linkje a részletek miatt: NYES

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyes-kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr7315345020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása